rd.jpg

Möbelmässan

Stockholm Furniture & Light Fair är arenan där många av våra ledande designföretag för första gången visar upp sina nyheter för branschen och världen.

Självklart var Akeba där för att titta på nyheter och få inspiration inför vårens och sommarens inköp.Några av våra leverantörer som Fogia, Engleson och GAD ställer inte ut på mässan utan har sina utställningar i deras egna shoow rooms på olika ställen i Stockholm. Självklart hann vi med ett besök hos dessa leverantörer också.

Englesson kommer med ett nytt Vitrinskåp i Stockholms serien i en underbart röd färg. Kommer in i buitken i början på mars.

I Fogias underbara lokal ute i Nacka fick vi se massor av helt fantastiska tygheter. Vårens erbjudande Soffan ”Sanna”  med tillhörande bord tror vi mycket på. Massor av härlig kuddar har vi också beställt. Den blå fåtöljen blev en stor favorit hos oss alla.

Soomkai  från Watt & Veke heter denna gigantiska taklampskärm i bambu som nu finns i butiken. Lampan är Designad av Jimmy Schönning, känd från TV programmet Äntligen Hemma och finns i 3 olika storlekar. Jimmy var i Bangkok på tuppfäktning och såg burarna som tupparna hålls i innan match och tänkte ”det där skulle kunna bli en riktigt snygg lampa.

On Interiör är en stor leverantör till oss av details, belysning och nu även möbler. Deras vita möbler med betongskivor (finns även utan betong) har snabbt blivit en stor favorit hos många av våra kunder. Den röda pallen finns redan i butiken och senare i vår kommer den även i svart och som stol. Dessa måste ses på plats för att förstå hur tuffa de är. I april kommer det häftiga låga Soffbordet in i butiken.

Anda leverantörer som Swedese, Rowico, Allinwood, Mind och många många fler av våra leverantörer visade också mängder av härliga nyheter. Nu ska vi bara sätta oss ner och planera in våren och sommarens inköp . Titta in här för mer information.

Men, måste bara avsluta min rapport från mässan med att visa en annan fiffig grej som visades bland de unga formgivarna. Emilie Dissing Wiehes bänk "Wool on Fence" med stickade och sydda kuddar som ryggstöd var så läcker. Hon presenterade den i en väldigt kall, nästan fängelseliknande miljö så bara det gjorde att man hajade till och bara njöt av denna skapelse.

  rd.jpgrd2.jpg

 

 

 

 

 

  tyger.jpgfog.jpgfogkudde.jpglampa.jpgonin.jpgbnk15.jpg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *